אישור קונסטרוקטור

מבנה יציב זה מבנה בטוח! אל תסתפקו באיש מקצוע בינוני!

אישור קונסטרוקטור
תמונה: freepik

הבניה עניינה את האנושות מאז ומעולם. סימנים למבנים מרשימים אפשר לראות בכל רחבי כדור הארץ והיום ניתן לראות ברחבי העולם בניינים מודרניים מרשימים. כפי ששיטות הבניה התקדמו, כך גם שיטות התכנון. כדי להקים מבנה לא מספיק להיות בעלי חזון ולהתייעץ עם אדריכל או מעצב. יש צורך באיש מקצוע מתחום ההנדסה אשר יתכנן את יציבות המבנה.

מהנדס קונסטרוקטור הוא אחד מבעלי המקצוע המעורבים בתהליך בניה, שיפוץ והקמת מבנים. הוא האחראי לצד לתכנון ההנדסי ועליו לוודא כי המבנה יהיה חזק ויוכל לעמוד בלחצים השונים שיופעלו עליו עם השנים. הלחצים לא חייבים להגיע כתוצאה ממפגע טבע. גם פעילות תקינה במבנה שאינו תקין יכולה להוביל לאסון ומכאן אנחנו יכולים להבין כי ישנה חשיבות רבה לתכנון ולאישור של המהנדס.

התפקידים של הקונסטרוקטור

גם בתהליך בניה יש לקונסטרוקטור מספר תפקידים. תחילה עליו לבחון את התוכניות האדריכליות ולתכנן את האלמנטים שייצבו את המבנה. הוא זה שיקבע היכן יונחו העמודים התומכים וכן ייתן הנחיות לכל פעולה שקשורה בחיזוק המבנה. לאחר שיתכנן זאת יהיה עליו לחתום על הגרמושקה שתעבור לוועדה שאחראית לספק אישור לבניה.

ברגע שהבניה מתחילה, הקונסטרוקטור יספק פיקוח עליון וזאת על פי ההסכם מולו. הוא יצטרך לבדוק כי הקבלן מבצע את הקונסטרוקציה על פי התוכניות שניתנו לו והוא זה שיקבל את תוצאות המעבדה לבדיקת הבטון. לאחר שהוא סיים את תפקידו יוכלו שאר אנשי המקצוע להיכנס למבנה ואנחנו נוכל לדעת כי אנחנו חיים בבית תקין ובטוח.

מתי נצטרך אישור קונסטרוקטור?

התייחסנו עד כה לבניית בתים, אך התפקיד של המהנדס יכול לבוא לידי ביטוי בפרויקטים נוספים בהם נצטרך אישור קונסטרוקטור.

הקמת פרגולה

פרגולה יכולה להיות מבנה שנראה פשוט אך אם היא לא יציבה היא עלולה להוביל לאסון. לפני שיגיעו אנשי המקצוע למקום ואפילו עוד לפני קבלת הצעת מחיר מומלץ לפנות אל הקונסטרוקטור שיבדוק את המצב של המבנה. במקרים מסוימים יהיה עלינו להעביר את האישור לוועדה ובמקרים אחרים נזמין אותו כדי לוודא כי אנחנו חיים במקום בטוח.

פתיחת פתח בקיר חיצוני

אנחנו לא יכולים להחליט על דעת עצמנו לפתוח חלון או להגדיל את פתח הדלת. כל פעולה כזו מחייבת אישור קונסטרוקטור מקדים. המהנדס יוכל גם לבדוק אם ישנה סכנה בפעולה והוא גם יהיה חתום על התוכניות מול הועדה שתאשר אותן. בכל מקרה אין לבצע שינויים מבניים ללא התייעצות מקדימה.

בדיקת ליקויי בניה

ישנן שתי סיבות לפנות אל קונסטרוקטור שיבדוק ליקויי בניה. האחת היא הצורך לבצע תיקון שיהיה תואם לדרישה ההנדסית. המהנדס יוכל לבדוק מה בדיוק גורם לליקוי ולייעץ על הדרך הנכונה ביותר לטפל בו. סיבה נוספת היא משפטית. במקרה וקיבלנו דירה מהקבלן והבנו כי ישנה בעיה, עלינו לקבל חוות דעת ממומחה בתחום. במקרה זה יש לוודא מראש כי בחרנו במי שיכול לספק מסמך שיהיה בעל תוקף מתאים.

עסקים

לעתים יש צורך בקבלת אישור קונסטרוקטור בעסק כחלק מהדרישה להוצאת רישיון עסק. לעתים נרצה להתייעץ עם המהנדס גם בלי שאנחנו חייבים בכך וכדי להבטיח את הבטיחות במקום. אם המבנה עשוי פל-קל או אם אנו רוצים להציב מכונות כבדות על קומה שאינה קומת קרקע, נרצה להיות בטוחים כי אנחנו לא מסכנים את עצמנו, את המבקרים במקום או את הסביבה.

הזמנת קונסטרוקטור

חברת סטטיקה הנדסה עומדת לרשותנו בתהליכים ההנדסיים. החברה מביאה איתה ניסיון רב וצוות מקצועי. הדרך הטובה ביותר לדעת  מהן הדרישות מאיתנו ואלו אישורים עלינו להוציא, היא ליצור קשר.

אז מה היה לנו בכתבה:
סטטיקה הנדסה
סטטיקה הנדסה

בתהליך של בניית בית חדש ואפילו בפרויקט שיפוץ הנוגע בשלד המבנה, אתם חייבים מעורבות של מהנדס קונסטרוקטור, שעליו לא תוכלו לוותר
בשום פנים ואופן, על פי חוק. כדי שלא תצטרכו לקבל החלטות בתחום שאין לכם שום מושג
בו, עשינו את כל הבדיקות הנדרשות עבורכם וגם יש לנו המלצה חד משמעית עבורכם –
סטטיקה הנדסה קונסטרוקטור.

חברת סטטיקה הנדסה מספקת מזה שנים
ארוכות שירותים הנדסיים לענף הבניין ובמיוחד בתחום הקונסטרוקציות ושלד מבנים.
החברה מעסיקה שורה של מהנדסי בניין בעלי הסמכה של קונסטרוקטורים מורשים ומלווה
פרויקטים גדולים כקטנים בכל רחבי הארץ.

מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!